Interview Azzurrojewelry

Brigitte van Azzurrojewelry heb ik leren kennen via Instagram. Ze studeert voor goudsmid en is hier dan ook enorm goed in! Aangezien ik er zelf nog niet veel van wist en meer mensen kennis wil laten maken met het vak goudsmeden. Heb ik Brigitte ook mogen interviewen!

Hoe ben je op het idee gekomen om sieraden te gaan maken?
Ik ben op de opleiding tot goudsmid gekomen door een vriendin van mijn vader. Zij is goudsmid in Amsterdam. Ik wist eigenlijk niet van het bestaan van de opleiding, totdat ik een middag bij haar meegekeken heb. Ik vond dit zo leuk!

Waar studeer je voor goudsmid?
Ik studeer goudsmeden aan de vakschool Schoonhoven. Ik volg daar een MBO4 opleiding tot zelfstandig goudsmid. Daar leer je naast veel praktijk van het smeden zelf ook 2D en 3D ontwerpen. Daarnaast komt ook de theorie aan bod zoals natuur & scheikunde en edelsteenkunde. Het is een erg leuke opleiding waarbij alle vakken samenkomen.

Ik ken je via Instagram en vind wat je maakt echt knap! Kan je uitleggen wat er allemaal vooraf gebeurd tot je zo'n mooi ringetje om je vinger kan doen?
Pfoe, op die moment ben ik naast mijn opleiding dus bezig met het maken van sieraden voor mijzelf, vooral via mijn Instagram: @Azzurrojewelry. Het maken van een ring begint bij mij met het inkopen van edelstenen. Ik gebruik alleen natuurlijke en geen synthetische/glazen stenen in mijn sieraden. Ik ben echt gek van edelstenen. ik blijf me verbazen dat de natuur zulke mooie dingen kan maken. Hierna maak ik de ring op maat en soldeer ik deze dicht. Daarna soldeer ik daarop een op maat gemaakte zetkast waar de steen inpast. Dan is de ring klaar om de steen te zetten. De steen zet ik vast doormiddel van de zetranden aan te drukken/hameren. Dit is best een precies werkje aangezien je de steen natuurlijk niet wilt breken. Als laatste werk ik dan de ring af met een polijstmachine, waardoor het zilver hoogglas wordt. Het is dus echt handwerk!

Wat vind je het leukste van je werk als goudsmid?
Oei, het allerleukste vind ik het geconcentreerde en het precisie werk. Het is net een soort meditatie. Ook is het heel gaaf om dingen te maken die in je hoofd zitten en daarna werkelijkheid worden.

Als laatste vraag van het interview: wat wil je gaan bereiken?
In de toekomst hoop ik een succesvol bedrijf te hebben en vooral mensen blij te kunnen maken met mooie sieraden!

Wil je meer weten of zien van Brigitte? Check haar zeker dan even op Instagram: @Azzurrojewelry

Blog Marmore

Berichtje sturen?


Heb je vraag over deze blog post of heb je een opmerking?
Je kan me altijd een berichtje sturen!

Comments are closed.