Interview Linje

Hey! Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog online heb gezet. Vanaf vandaag heb ik weer alle tijd om aan Marmore te werken en hoop ik wekelijks weer iets nieuws online te zetten. Maar voor vandaag heb ik dit toffe interview voor jullie met Inge van Linje. Ze is illustrator, bij haar kan je je eigen bordje laten maken, wat een super leuk cadeau is om te geven of om natuurlijk zelf te houden!

Linje

Je maakt bordjes voor bijvoorbeeld aan de muur. Kan je iets meer vertellen over jouw werk?
Alle borden van Linje worden met de hand geïllustreerd. Daardoor heb je echt een uniek woonaccessoires in huis. Door de zwarte lijnen en eenvoud zien de borden er minimalistisch uit en passen ze goed binnen verschillende woonstijlen, onder andere binnen de Scandinavische interieur stijl waar ik zelf zo van houd. De borden van Linje worden vaak gegeven als kraam- of housewarming cadeau. Je kunt de borden zowel ophangen aan de muur als ergens neerzetten met een standaardje, bijvoorbeeld in een vitrinekast.

Waar of hoe heb jij geleerd om te illustreren?
Ik teken al zolang als ik me kan herinneren. Als kind kon ik uren achter elkaar zitten tekenen. Later op de basisschool en middelbare school was tekenen een van mijn favoriete vakken. Ik heb overwogen om naar de kunstacademie te gaan, maar uiteindelijk heb ik toch de studies Interieur Styling en Communicatie gevolgd. Ik heb dus nooit een opleiding gehad in illustreren. Maar mijn vader en opa zijn ook erg creatief, dus ik heb het van geen vreemde.

Sinds wanneer bestaat Linje?
Het idee voor linje is in april ontstaan. In de zomer ben ik echt dingen uit gaan zoeken; dus gaan brainstormen over de naam, gaan nadenken over illustraties etc. Op 28 augustus 2018 heb ik Linje ingeschreven bij KVK en op 1 oktober 2018 opende de webshop www.linje.nl haar deuren. Dus eigenlijk bestaat Linje nog maar iets meer dan een half jaar!

Hoelang ben je ongeveer bezig met het maken van een bordje?
Dit verschilt heel erg per bord. De bordjes die in de webshop staan teken ik vaker en gaan dus wat sneller. Hiervoor heb ik ook een voorbeeld illustratie klaarliggen die ik aan kan houden. Bij maatwerk borden ligt het heel erg aan hoe ingewikkeld de illustratie is die erop moet komen. Ook maak ik die illustraties natuurlijk voor het eerst en vaak maar één keer. Per bord kijk ik van tevoren wat de wens is en maak ik op basis van hoeveel tekentijd het kost een offerte.

Je werkt in opdracht, maar zelf heb je ook een collectie met handgemaakte bordjes. Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Uit van alles! Ik hou de trends in de gaten, zoals de Botanische trend en insecten trend die je bij veel interieurs voorbij zag komen. Maar het kan ook van een verpakkingspapier met een leuk printje, een servetje in een restaurant of een mooi behang. En natuurlijk Pinterest en Instagram.

Wat zijn drie dingen waarmee je niet zonder kunt leven?
Naast Linje ben ik gek op leuke dingen doen met vrienden en familie, zoals naar een festival, een dagje naar de sauna, terrasje pakken, wandelen etc. Ook zijn mijn vriend en ik gek op reizen. Gelukkig hebben we al veel van de wereld kunnen zien. Tot slot is lekker (uit) eten toch wel mijn favoriete bezigheid.

Wil je meer weten of zien van Inge? Check haar zeker dan even op Instagram: @_linje

Linje

Berichtje sturen?


Heb je vraag over deze blog post of heb je een opmerking?
Je kan me altijd een berichtje sturen!

Comments are closed.