Interview Muchable

Romy van Muchable heeft een blog waarop ze van alles deelt, waar ik zelf Romy ook heb ontdekt. Ze is een illustrator, maar reist ook overal naar toe! Waardoor het mij erg leuk leek, om ook een interview met Romy te houden!

Waarom ben jij een blog begonnen waar je van alles op bent gaan delen?

Ik ben op mijn vijftiende begonnen met bloggen, omdat ik merkte dat ik in mijn toenmalige omgeving niet genoeg aansluiting had met leeftijds genoten. De mensen waar ik mee omging deden weinig creatieve dingen en waren ook niet zoveel met mode bezig. Via het internet ontmoette ik andere leeftijdsgenootjes die net zo in het leven stonden als dat ik stond. Het voelde een beetje als thuiskomen, eindelijk was ik niet meer die "rare" met een andere kledingstijl dan "normaal". Ook hield ik het nooit vol om een dagboek bij te houden, toen ik begon met bloggen, lukte mij het eindelijk om mijn ervaringen te delen en het ook nog vol te houden. Zo kon ik al mijn passies zoals tekenen, schrijven, mode en fotografie combineren en delen met de rest van de wereld. 

Op je blog kan je al je reizen volgen. Dit deel je dan ook op social media. Hoe combineer je jouw werk als illustrator met reizen?

Als freelance illustrator kan ik mijn tijd indelen zoals ik zelf wil, zo kan ik een aantal weken keihard werken om daarna een weekje of langer er tussenuit te gaan. Ook neem ik bijna altijd mijn laptop overal mee naar toe, ik kan mijn werkzaamheden overal ter wereld uitvoeren, die vrijheid is heel fijn. 

Naar welk land zou je echt nog wel een keer terug willen?

Eigenlijk heel veel landen wel! Ik wil heel graag meer zien van Japan en nog andere staten in Amerika bezoeken! De meeste landen wil ik nog wel vaker bezoeken, er zijn nog zoveel mooie verborgen plekjes die ik niet bezocht heb. 

Je zit op de kunstacademie, heb jij een paar goede tips als je ook naar de kunstacademie zou willen?

HEEL VEEL werk maken! En alles bewaren! Het hoeft niet allemaal mooi te zijn, maar bij een toelating willen ze wel kunnen zien dat je meer kan dan alleen affe werken maken. Je hoeft niet perfect te kunnen tekenen, maar wel coachbaar zijn. 

Wat staat er nog echt op je bucketlist. Zoal met reizen en met je werk als illustrator.

Ik heb een extreem lange bucketlist, ik wil heel graag nog eens een roadtrip maken door Amerika, interailen door Europa, het Noorderlicht in IJsland zien, een luchtballonvaart maken in Myanmar en vooral nog heel veel meer landen bezoeken! Als illustrator wil ik wel voor een aantal grote merken en bedrijven werken. Ook wil ik ooit nog een kinderboek illustreren en uitbrengen. Maar uiteraard heb ik ook nog een veel langere illustrator gerelateerde bucketlist! 

Als je één ding moest opgeven. Wat zou dat dan zijn? Nooit meer illustreren of nooit meer kunnen reizen?

Dit is zooo moeilijk! Maar ik denk nooit meer reizen.. Ik zie overal illustraties in, in elk moment, mijn hoofd lijkt wel echt in beelden te denken. Reizen vind ik tof, maar ik heb het geluk dat ik al een groot deel van de wereld heb mogen zien. Wanneer ik nooit meer zou kunnen reizen zou ik dat jammer vinden, maar ik verlang ook wel naar een huisje boompje beestje later met een baan als freelance illustrator! 

Wil je meer weten of zien van Romy? Check haar zeker dan even op Instagram: @muchable.nl

Berichtje sturen?


Heb je vraag over deze blog post of heb je een opmerking?
Je kan me altijd een berichtje sturen!

Comments are closed.