Interview Nienke Swapt

Vandaag heb ik een interview van Nienke voor jullie! Zoals ik al in een post van Nienke had verteld op Instagram, krijg ik van Nienke altijd enorm veel inspiratie. Ze stelt zich eerst even voor: Mijn naam is Nienke (@nienke_swapt op Instagram), ik ben 24 jaar oud en woon in het prachtige Groningen. Overdag sta ik voor de klas op een school voor speciaal basisonderwijs. Uiteraard plak ik veel stickers op school, maar in mijn vrije tijd doe ik dat ook! Ik maak graag snail mails, heb een bullet journal, een happy planner en een memory planner en daarnaast stuur ik graag andere leuke post naar mensen.

Mijn allereerste snail mail heb ik gemaakt voor een swap waar ik aan meedeed. Een vriendin van mij zei dat het echt wat voor mij zou zijn om aan een swap via Instagram mee te doen. Ik had op dat moment nog geen idee wat het was. Nadat ik wat informatie had opgezocht, was ik natuurlijk meteen enthousiast! In plaats van een leuk kaartje, maakte ik een snail mail voor de swap. Mijn eerste snail mails zagen er niet uit, maar ik vond het wel heel erg leuk om te doen. Voor een swap moest mijn account openbaar staan en ik heb er toen voor gekozen om een apart account aan te maken. Vanaf dat moment ben ik mij meer gaan verdiepen in de verschillende soorten snail mails en langzaam zijn daar nog meer leuke hobby's bijgekomen! Nu geef ik zelfs workshops tijdens Creaweekend, iets waarvan ik twee jaar geleden nooit had gedacht dat ik dat zou doen.


Je bent ook veel bezig met bullet journaling. Zou je kunnen uitleggen wat een bullet journal precies is?
Een bullet journal is oorspronkelijk bedacht als een soort agenda systeem, waar je al je toekomstige plannen in kunt bijhouden en waar je daarnaast ook andere lijstjes in kwijt kunt. Ik merkte echter al vrij snel dat dit systeem niet helemaal voor mij werkte. Ik gebruik mijn bullet journal nu voornamelijk voor allerlei lijstjes. Ik maak simpele to do lijstjes, maar ook eetplanningen en pagina's van leuke dagen uitjes. Je kunt je bullet journal helemaal gebruiken zoals je zelf wil! Dit vind ik ontzettend fijn en dat maakt het voor mij ideaal! Iedereens bullet journal ziet er dan ook heel anders uit! Die van mij is vrij kleurrijk, omdat ik veel gebruik maak van stickers en washi tape. Je kunt er echter ook voor kiezen om alleen een zwarte/blauwe pen te gebruiken en het zo simpel mogelijk te houden. De keuze is helemaal aan jou!

Is er naast het maken van snail mail en het werken aan je bullet journal, nog iets wat je echt niet zou kunnen missen?
Ik vind het ontzettend leuk om in mijn memory planner te werken! Hierin maak ik iedere week een overzicht van mijn week met foto's en tekstjes. De foto's print ik met een HP sprocket. Geen reclamepraatje dit, maar ik vind het echt een geweldig ding! Vooral omdat het papier een sticker is, waardoor je de foto's heel makkelijk op kunt plakken. Daarnaast is mijn Happy Planner heel belangrijk voor mij, omdat ik hier al mijn afspraken en plannen in opschrijf. Ik kan soms nogal vergeetachtig zijn en dan is het heel fijn dat ik alles op papier heb staan.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het maken van snail mails is op dit moment helaas niet mijn werk. Wel kan ik natuurlijk vertellen wat ik er zo leuk aan vind! Het allerleukste vind ik dat je iemand met iets kleins heel blij kan maken. Ik probeer mijn snail mails altijd heel kleurrijk te maken en verpak ze mooi (met wat extra cadeautjes), zodat het voor de ontvanger echt een feestjes is om te ontvangen. Mijn doel hierbij is dat het een beetje voelt alsof je jarig bent, want iedereen vindt het (stiekem) heel leuk om jarig te zijn en cadeautjes te krijgen. Daarnaast vind ik het heel leuk hoeveel nieuwe mensen ik heb leren kennen door het uitwisselen van snail mails. Ik heb intussen een aantal vaste mensen in allemaal verschillende landen waarmee ik geregeld snail mails of soms hele dozen met spullen uitwissel. Zelf vind ik het natuurlijk ook super leuk om post te ontvangen. Tijdens het geven van workshops vind ik het heel erg leuk dat mensen die aangeven iets niet te kunnen het uiteindelijk toch wel kunnen! Ik vind het zelf heel ontspannend om te knutselen en vind het geweldig als mensen diezelfde ontspanning kunnen ervaren.

Als afsluiter van het interview. Staat er bij jou nog iets heel tofs op de planning?
De komende tijd staat het creaweekend in Hardenberg op de planning (13 en 14 april) Hier geef ik twee dagen lang de hele dag door snail mail workshops. Ik heb er dit keer voor gekozen om zoveel mogelijk verschillend materiaal mee te nemen, zodat de gasten zelf kunnen kiezen wat voor snail mail ze willen maken. Daarnaast heb ik hier ook een klein kraampje met wat leuke dingen die ik verkoop. Waar ik ook erg naar uitkijk, is mijn zomervakantie in, onder andere, China! Naast dat we al het moois wat China te bieden heeft willen bekijken, gaan we we natuurlijk ook was shoppen. Ik geniet er altijd heel erg van om stationery uit andere landen te kopen (of swaps zelfs te krijgen). Ieder land heeft totaal andere dingen en ik kan mij dan ook uren vermaken in (buitenlandse) stationery shops! In de toekomst wil ik heel graag een boek gaan schrijven, maar ook hier moet ik nog even tijd voor vinden. (of maken 😉 )

Wil je meer weten of zien van Nienke? Check haar zeker dan even op Instagram: @nienke_swapt

Berichtje sturen?


Heb je vraag over deze blog post of heb je een opmerking?
Je kan me altijd een berichtje sturen!

Comments are closed.