Interview Pippa Knus

Voor mijn allereerste interview heb ik Sanne van Pippa Knus mogen interviewen.
Sanne volg ik zelf al een langere tijd via Instagram en vind ik een inspirerende illustrator! Ze heeft een passie voor illustreren en dat zie je ook in alles wat ze maakt. Ze illustreert met haar eigen stijl enorm gave portretjes en heeft daarom ook echt van haar hobby haar werk mogen maken!

Hoe ben je begonnen met illustreren?
Ik tekende altijd al, zolang ik mij kan herinneren in ieder geval. Mijn moeder is heel creatief en daar ben ik mee opgegroeid. Ik heb de opleiding stijling gedaan in Hoorn en wilde eigenlijk naar de kunstacademie. Alleen met de reistijd en het kleine dorpje waar ik woonde ging dat niet helemaal samen. Ik kon het wel reizen maar zou dan altijd te laat zijn. Daarom ben ik de opleiding stijling gaan doen. Ik denk juist daardoor dat ik me meteen ben gaan ontwikkelen in mijn eigen stijl, omdat ik alle opdrachten tekenden en het niet op de computer deed. Ik ben er dus ook op deze manier ingerold dat ik klanten begon te krijgen. Toen ik ook mijn diploma had gehaald heb ik meteen op de dag van de uitreiking mijn KVK-nummer opgehaald

Wanneer kwam je met het idee om Pippa Knus te starten?
Het idee kreeg ik ook op school. Ik kreeg wat opdrachtjes van mensen in mijn omgeving. Op een gegeven moment had een docent van mij een vriendin met een bloemenwinkel en die wilde allemaal van die bloemenkaartjes die je vaak zie bij een bos bloemen. Dat was mijn eerste opdracht!

Waar komt de naam Pippa Knus vandaan?
Haha die vraag krijg ik heel vaak te horen! Dat is eigenlijk gewoon bedacht. Mijn tekeningen zijn vaak schattig en lief. Dat vind ik niet hele leuke woorden om te horen, maar ik vind knus wel een fijn woord. Alleen moest er dan nog iets voor. Een vriendin van mij zij toen anders doe je pipa? Toen dacht ik zelf meteen aan pipa de clown, maar als ik er gewoon een p tussen zet woord het Pippa Knus. Zo is eigenlijk de naam gekomen, ik wordt nu ook vaak in plaats van Sanne, Pippa genoemd.

Je illustreert portretten. Hoelang ben je met één portretje eigenlijk bezig?
Ik denk met het eerste opzetje ongeveer een uur. Dan moet ik natuurlijk ook nog feedback vragen aan de klant. Als ze dan bijvoorbeeld zegt ik wil de neus iets groter dan moet ik dat weer even aanpassen. Daarna moet ik het portretje nog een kleur geven. Dus ik denk alles bij elkaar ongeveer twee uur.

Het is moeilijk om mensen te illustreren of te tekenen. Hoe krijg je het voor elkaar dat het altijd erop lijkt?
Wat ik altijd probeer te doen als je gaat natekenen is kijken naar het karakter. Hij/zij heeft altijd wel karakteristieke stukjes in het gezicht. Dit kan bijvoorbeeld sproetjes, haarkleur of een bril zijn. Ik kijk dan ook naar de haar lengte. Dit zijn allemaal dingen die je aan een persoon kan herkennen.

Als afsluiter van dit interview, weet ik dat jij net zoals ik enorm van koffie houdt. Welke koffie drink jij het liefst en welk koffietentje is dan ook wel jou echte favoriet?
Ik drink het liefste cappuccino in het koffietentje Local in Hoorn, waar je ook heerlijk kan werken.

Wil je meer weten of zien van Pippa Knus? Check haar zeker dan even op Instagram: @pippaknus

Berichtje sturen?


Heb je vraag over deze blog post of heb je een opmerking?
Je kan me altijd een berichtje sturen!

Comments are closed.