Interview Studio Marvin

Marvin van Studio Marvin is een illustrator die van alles maakt in zijn eigen stijl. Zoals planner stickers, illustraties, stationery en postkaarten! Na dat ik zijn Instagram door bekeken had, was ik eigenlijk nog meer benieuwd naar Marvin en zijn werk. Daarom vond ik het hartstikke leuk dat ik Marvin heb mogen interviewen!

Intervies studiomarvin

Hoelang ben je nu al bezig met illustreren?
Ik ben eigenlijk sinds ik mij kan herinneren bezig met tekenen, vroeger was ik altijd creatief bezig met papier en potlood. Sinds ik thuis kwam te zitten na een moeilijke periode op school, ben ik mijn eigen stijl gaan ontwikkelen en ben ik eigenlijk langzamerhand begonnen met het opzetten van Studio Marvin. Het begon allemaal eerst met portretjes maken voor familie en vrienden. Daarna begon ik eigenlijk digitaal te illustreren met mijn Ipad Pro en Apple Pencil en zo groeide mijn eigen stijl eigenlijk!

Hoe kom jij aan je inspiratie voor je illustraties?
Eigenlijk komt mijn inspiratie overal en nergens vandaag, vooral van social media!

Nu las ik dat je een atelier heb die elke maandag geopend is van 11:00 tot 14:00. Kan je hier nog iets meer over vertellen?
Ik heb sinds vorig jaar mijn eigen atelier. In een heel tof oud pakhuis met twee verdiepingen vol creatieve ondernemers. Het heet OOAK Company wat staat voor one of a kind. Het pand verder is heel industrieel en staat vol planten en toffe meubels. Je kan mij vinden in Vlaardingen aan de Koningin Wilhelminahaven ZZ 20 3134 KG Vlaardingen.

Ik was inderdaad een maandje open elke maandag van 11:00 tot 14:00, maar je kan vanaf nu op afspraak langs komen om al mijn producten te komen bekijken of gezellig voor een kopje koffie of thee!

Als je jou op Instagram volgt zie je dat je planner stickers, illustraties, stationery en ook postkaarten illustreert. Wat vind je het leukste om te maken?
De stickers! Ik heb mijn eigen collectie stickers en het leuke daar aan is, ze zijn allemaal door mijzelf geprint en gesneden met een snij plotter. De productie doe ik dus helemaal zelf van het ontwerpen tot het printen en snijden, maar ook de verpakking en verzending.

Ook voor bedrijven maak ik af en toe custom stickers met bijvoorbeeld hun logo of een ontwerp. Meestal gebruiken ze die voor hun enveloppen of pakketjes die ze verzenden.

Zoals je weet zijn er nog veel meer illustratoren. Hoe red je jezelf in dat wereldje? Wat maakt jou werk origineel?
Mijn werk is heel simpel. Ik werk met zwarte witte kleuren en meestal zijn de illustraties heel simpel met alleen lijnen. Verder kleur ik ze bijna nooit in. Ik vind het wel belangrijk dat het schattigheid uitstraalt en dat het mensen blij maakt, ook al zijn het meestal maar simpele illustraties met weinig kleur.

Als laatste vraag. Heb je nog plannen om straks in de toekomst te doen?
Ik zou het heel tof vinden om een kinderboek te mogen illustreren en mijn stationery lijn uit te breiden met bijvoorbeeld washi tape of leuke notitieboekjes met mijn illustraties erop!

Wil je meer weten of zien van Studio Marvin? Check haar zeker dan even op Instagram: @studio.marvin

Interview studiomarvin

Berichtje sturen?


Heb je vraag over deze blog post of heb je een opmerking?
Je kan me altijd een berichtje sturen!

Comments are closed.