De opdracht

De opdracht van dit project was om van Paradiso of Muziekgebouw aan ’t IJ een lifestyle brand te ontwikkelen. Het product dat we moesten ontwerpen was een krant. De cover van de krant mocht niet ontworpen worden op de laptop, maar moest analoog worden gemaakt. 

Concept

Ik heb voor Muziekgebouw aan ’t IJ gekozen, omdat ik hier eigenlijk nog niet heel veel van wist. Hier ben ik onderzoek naar gaan doen. Muziekgebouw aan ’t IJ is heel cultureel en heeft veelzijdige muziek. Waarbij ik meteen dacht aan een concept om mensen te laten verbinden. Om een plek te ontwikkelen waar mensen samen kunnen komen.  

Mijn concept samengevoegd naar één woord:

Verbinding

Ontwerp

Mijn concept is verbinding en wou dit ook graag terug laten zien in het ontwerp van mijn krant. Ik heb transparant papier gekocht en ben ook met olie en print papier aan de slag geweest. Ik heb proefjes gedaan naar wat het beste een transparant effect geeft. Wanneer je het papier dan op elkaar legt geeft dit een verbinding, omdat de kleuren zich met elkaar mengen. Uit de proefjes is gekomen dat het beste transparant papier van de winkel De vlieger komt. Als je goed kijkt zie je dat alle transparante vlakjes het silhouet is van Muziekgebouw aan ’t IJ

De naam van de krant en de illustraties waar ook de inhoud in staat, heb ik met wit papier weergeven op de krant. Met zwart papier heb ik een schaduw gegeven aan de tekst en illustraties, zodat het beter leesbaar is. 

De binnenkant wou ik niet de saaie stijl van een krant terug laten brengen. Ik wou mijn concept ook doorvoeren naar binnen. Dit heb ik gedaan door vlakken over elkaar heen te leggen. Ook verbind ik foto’s met de vlakken. Als je goed kijkt verbind ik de vlakken van begin tot het einde van de krant met elkaar. De gekleurde lijn geeft aan wanneer een nieuw artikel start.

Cover

Heb je een vraag over mijn portfolio?


Of heeft u een zelf grafische wens, idee of wil je een samenwerking met mij aan gaan? Stuur me dan gauw een bericht!