De opdracht

Er zijn veel religies en overtuigingen in de wereld. Als je gelovig bent, bepalen zij vaak aan welke regels jij moet houden. De opdracht is om een nieuwe campagne te ontwerpen voor een nieuwe religie. Hierbij worden ook 10 geboden bedacht.

Concept

Mijn concept is het nieuwe geloof Coffeenisme. Het geloof heeft een eigen koffiebaar waar ook rituelen worden uitgevoerd. Wanneer je de rituelen goed uitvoert ga je je dromen waar maken. 

Maar wat beloof ik mijn aanhangers als ze in het Coffeenisme gaan geloven? Bijvoorbeeld:

Op goede ideeën kunnen komen en betere beslissingen kunnen nemen. 

Presentaties verbeteren.

Gehele dag actief en geconcentreerd kunnen werken.

Gelukkig worden.

Je gaat je dromen waar maken. 

Mijn concept in een zin:

Dat je door middel van koffie enorm veel energie krijgt, waardoor je beter presteert in het leven.

Mijn kernwaarden:

Energiek

Sterk

Kracht

Ontwerp

Voor de vormgeving ben ik onderzoek gaan doen naar verschillende koffiebarretjes. De stijl die ik veel terug zag komen is het krijtbord. Waar vaak voor menu’s op worden geschreven. Hier ben ik mezelf meer in gaan verdiepen en uiteindelijk is dit ook in mijn uitwerkingen terug te vinden.

Voor het logo heb ik een combinatie gemaakt van een powerknop en een kopje koffie. Ik heb hem wit gemaakt om de kleur van het krijt terug te laten komen, zodat hij ook beter op de posters en in de stijl past. Het logo staat een beetje schuin, omdat in het powerknopje de koffie beweegt. Koffie zal niet bewegen als de powerknop stil staat.

Voor mijn posters heb ik de stijl van het krijtbord helemaal terug laten komen. Ik heb voor een lettertype gekozen die geschreven lijkt en de illustratie’s. Ik heb ook voor een combinatie van beeld en illustratie gekozen, omdat ik het een sterk contrast vond geven met het achtergrond.

Zoals  ik al heb verteld hebben ze bij het Coffeenisme een eigen koffiebar en eigen koffiebonen. Om daar mee nadruk op te geven heb ik dit in mijn posters toegepast.

Het zijn niet alleen de 10 geboden, maar zie je ook van links naar rechts hoe het proces gaat bij het Coffeenisme. Van plukken tot opdrinken.

Posters

Heb je een vraag over mijn portfolio?


Of heeft u een zelf grafische wens, idee of wil je een samenwerking met mij aan gaan? Stuur me dan gauw een bericht!