De opdracht

Er is een groeiende markt in ‘verse’ maaltijdboxen. Deze boxen zijn vaak duur en de recepten zijn ingewikkeld. Vooral voor studenten is dit een probleem.

Het doel is om een studentenbox te ontwikkelen. Unieke boxen voor twee personen. Hiervoor is een dynamische huisstijl, bestel app, receptenboekje, twee menuboxen (basisbox €20,- en exclusieve box €50.-) ontworpen.

Concept

Eerst ben ik meer onderzoek gaan doen naar studenten. Via een poll heb ik studenten gevraagd wat hun belangrijkste behoefte is. Veel hebben gekozen voor muziek en uitgaan. Met die informatie ben ik mijn concept ook gaan baseren op muziek, omdat muziek natuurlijk ook sfeer kan creëren bij het eten. 

Mijn concept in een zin:

Samen sfeer creëren doormiddel van muziek.

Mijn kernwaarden:

Sfeer

Actief

Samenkomen

Ontwerp

Ik ben onderzoek gaan doen naar kleur, voordat ik met de vormgeving begon. Wat je natuurlijk vaak ziet bij muziek en uitgaan is dat er voor sfeer ook gebruik wordt gemaakt van verlichting. Dit wou ik graag meenemen naar mijn vormgeving. 

De naam van de studentenbox heet The Music Box. In mijn dynamische logo komen de kleuren paars en blauw voor. Ik heb gekozen voor deze kleuren, omdat ik dit een goede combinatie vond en je deze kleuren vaak terug ziet in het uitgaans leven. Uit dit logo ben ik de twee logo’s gaan ontwikkelen voor de twee maaltijdboxen van The Music Box

logo

Mijn exlusieve box is The Disco Box. Met de illustraties in combinatie met licht past dat goed in de vormgeving. Om de box nog aantrekkerlijker te maken zit hier ook een musicplacemat in. Hiermee kan je samen muziek maken. In de video hieronder leg ik uit hoe de muziekplacemat werkt.

De basisbox heeft de naam The Future box. Met de kleuren en de hologrammen, waar ook het licht in voor komt, wou ik echt het future gevoel weergeven. In de basis box is de musicplacemat minder uitgebreid.

In een box zit ook een receptenboekje. In mijn receptenboekje staat het recept en de uitleg van de musicplacemat stap voor stap uitgelegd. Hier zie je twee bladzijdes uit het receptenboek van The Disco Box.

Heb je een vraag over mijn portfolio?


Of heeft u een zelf grafische wens, idee of wil je een samenwerking met mij aan gaan? Stuur me dan gauw een bericht!